Detectiemethoden voor water-, leiding en rioollekkages

Lekdetectiebedrijven onderscheiden zich van andere lekkageherstellers op het gebied van de methoden die worden gebruikt. Zo heeft de lekdetectie expert een arsenaal detectiemethoden tot zijn beschikking waarmee elke lekkage in uw woning kan worden opgespoord zonder te hakken of breken.

Welke methoden we gebruiken hangt af van de situatie die we aantreffen, geen lek is immers gelijk en dus verschilt ook onze aanpak per keer. Het is ook niet ongebruikelijk dat de expert kiest voor een combinatie van bepaalde detectiemethoden, zo krijgen we gegarandeerd de juiste situatie boven tafel. Woont u in de regio Nijmegen en heeft u lekkage in huis? Aarzel dan niet om de hulp van Lekkage Expertise Nederland B.V. in te schakelen. We bieden u 100% oplossingsgarantie, en staan 24 uur per dag voor u klaar!

Veelgebruikte detectiemethoden

Vochtmeting

Met behulp van een vochtmeter wordt gezocht naar een hogere concentratie vocht in materialen als hout, gips en steen. Een hogere vochtwaarde duidt op lekkage.

Kleurstofdetectie

Door een kleurstof in poedervorm toe te voegen aan water en dit water vervolgens te volgen door een leiding of over het dak, wordt snel bij benadering duidelijk op welk punt er sprake is van lekkage. Hier wordt de kleurstof immers teruggevonden.

Infrarood camera

Met een infrarood camera kunnen we warmteverschillen waarnemen tussen verschillende gebieden. Daar waar de temeperatuur afwijkt van de omgeving zit doorgaans het lek.